Παραγωγή

στις

Πρόκειται για ελληνικό κόκκινο πιπέρι υψηλής αξίας με εξαγωγές κυρίως στα Βαλκάνια. Το πιπέρι ή καλύτερα η πάπρικα Αλμωπίας είναι γλυκό και αρωματικό μπαχαρικό καθώς περιέχει τον τριμμένο φλοιό της πιπεριάς. Όταν οι πιπεριές ωριμάσουν και κοκκινίσουν συλλέγονται και μπαίνουν στο ειδικό ξηραντήριο-καπνιστήριο για να αποξηρανθούν με το παραδοσιακό τρόπο της περιοχής (βλέπε εικόνα παρακάτω ). Έπειτα θρυμματίζονται, έτσι ώστε να προκύψει το μπαχαρικό που αποκαλούμε κόκκινη γλυκιά καπνιστή πάπρικα. Η φύτευση της πιπεριάς ξεκινά την πρώτη ημέρα του καλοκαιριού (1 Ιουνίου) και η συλλογή της την 1η Αυγούστου. Ωστόσο, η κόκκινη πιπεριά, που δίνει την πάπρικα, περιμένει ανυπόμονα την συλλογή της στις 20 Αυγούστου περίπου, για να ξεκινήσει τη μαγική διαδρομή που περνά απο το κάπνισμα στο ξηραντήριο, το άλεσμα σε μύλο και φτάνει τελικά στη συσκευασία. Για να έχουμε 1 κιλό πάπρικά χρειάζονται 7 κιλά νωπής πιπεριάς.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s