Περί πάπρικας..

στις

Πρόκειται για την περίφημη καπνιστή κόκκινη γλυκιά πάπρικα που παράγεται στην περιοχή από την στιγμή της φύτευσης μέχρι το τελικό στάδιο της συσκευασίας. Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα αυτού του πεντανόστιμου μπαχαρικού είναι τόσο το συγκεκριμένο είδος πιπεριάς απο το οποίο παράγεται και που ευδοκιμεί μόνο σε ορισμένα χωριά της Αλμωπίας, όσο και η διαδικασία καπνίσματος, η οποία δίνει μεγάλη διάρκεια ζωής στο μπαχαρικό έως και 5 χρόνια.

Η επαρχία Αλμωπίας και ιδιαίτερα το το τοπικό διαμέρισμα Γαρεφείου για πάνω από 100 χρόνια πρωταγωνιστεί στην καλλιέργεια του μικρόσωμου τύπου πιπεριάς (πιπεριά Μπαχόβου ή Καρατζοβίτικη), η οποία προορίζεται τόσο για το καθημερινό τραπέζι, οσο και για την παραγωγή της πάπρικας.Μαγειρική: Η πάπρικα χρησιμοποιείται σε πάρα πολλά φαγητά και με πολλούς τρόπους μαγειρέματος. Δίνει υπέροχη γεύση ως μαρινάδα σε κρεατικά και πουλερικά. Χρησιμοποιείται πολύ συχνά για να δώσει χρώμα στα φαγητά κατσαρόλας, όπως την φασολάδα, τις φακές και πολλά άλλα.

 

Advertisements